Skip to main content
CopiarCódigo AMP

Som med alle klær og tilbehør, når du handler solbriller, er det viktig å vurdere formen deres for å finne den mest flatterende stilen. Selv om alle ansiktene våre er unike, klassifiserer vi ansikter i seks grunnleggende former: diamant, hjerte, oval, rektangel, rund og firkantet. Når du skal bestemme hvilken form ansiktet ditt ligner mest på, kan du følge noen grunnleggende stilregler for den formen for å hjelpe deg i søket etter den beste. solbrilleform for deg.

Hva er formen på ansiktet mitt?

Dette er et ganske enkelt spørsmål å svare på. Det er tre enkle trinn å følge, men først, la oss se på de viktigste egenskapene til hver ansiktsform.

  • Firkantede ansikter er like lange som de er brede, med bred panne og bred, kantete kjeve
  • Runde ansikter er også nesten like lange og brede med en bred hårfeste og har mindre uttalte kinnben og en myk, avrundet kjevelinje sammenlignet med et firkantet ansikt.
  • Ovale ansikter er lengre enn de er brede. Pannen er vanligvis den bredeste delen av denne ansiktsformen og kan ha høye, brede kinnben og en avrundet hake.
  • Hjerteformede ansikter kan ha en spiss hårfeste og ha brede kinnben og en smal, delikat hake.
  • Diamantansikter ligner på det hjerteformede ansiktet, men for en smal panne som fullfører diamantformen
  • Trekantede ansikter starter med en smal panne og utvider seg helt til haken og kjeven.

For å finne ut hvilken ansiktsform som er nærmest din, trenger du bare et speil (og et målebånd for de som stikker ut). 

Trinn 1 – Sammenlign bredden og lengden på ansiktet ditt. Du kan måle fra toppen av pannen til haketuppen og fra side til side fra de bredeste punktene for å få en nøyaktig proporsjon. Eller du kan se på det med det blotte øye, bruke hånden til å dele ansiktet vertikalt og horisontalt. Hvis ansiktet ditt er lengre enn det er bredt, kan det være en oval, hjerte, diamant eller trekant. Hvis dimensjonene er omtrent like, kan du ha et firkantet eller rundt ansikt.

Trinn 2 – Bestem den bredeste delen av ansiktet ditt. Er det pannen, kinnene eller kjevelinjen som er bredere? Du kan strekke deg etter det målebåndet igjen hvis svaret ikke er åpenbart. En bred panne peker på en oval form, brede kinnben er varemerker for hjerte- og diamantformer, brede kjever tilhører ofte trekantede ansikter. Hvis pannen, kinnene og kjevelinjen din har samme bredde, kan du ha et firkantet ansikt.

Trinn 3 – Hvis du fortsatt er usikker, fokuser på kjevelinjen. Glatt, avrundet indikerer et rundt ansikt, smalt og spiss et hjerte eller trekant, og bredt og kantete et kvadrat eller rektangel.

Du har kanskje lagt merke til at det er noe crossover i egenskapene til hver ansiktsform. Mange opplever at de faller mellom to måter. I dette tilfellet, ta en nærmere titt på stilanbefalingene nedenfor for begge ansiktsformer og bruk vår virtuelle prøvefunksjon for å finne de perfekte solbrilleformene.

Velg riktige solbriller for ansiktsformen din

Når du velger de beste solbrillene for ansiktsformen din, ser vi på formen på solbrillene for å fremheve eller balansere formen og funksjonene til ansiktet ditt. Deretter skal vi komme inn på anbefalinger for solbrilletyper for ansiktsformer, men husk alltid at disse retningslinjene bør deles ned basert på din personlige stil og preferanser.

Solbriller for firkantede ansikter

solbriller etter form

Leter du etter solbriller med myke kurver er et flott supplement til de rette linjene og skarpe vinklene til firkantede ansikter. Vi elsker spesielt runde solbriller på et firkantet ansikt. Kurvene til en klassisk flyger som Generalen gir også dimensjon.

Hold deg unna firkantede og rektangulære former som kan se blokkerte ut i en firkantet form.

Solbriller for runde ansikter

ansiktsformede solbriller

Den samme strategien fungerer for runde ansikter: velg en motsatt rammeform for å balansere funksjonene dine. Rette linjer, skarpe hjørner og dristige rammer gir vinkler og dimensjoner til runde ansikter. Rektangulære solbriller er et perfekt valg, sjekk også ut kvadratiske og brynstiler

Hold deg unna runde solbriller og små solbriller, da de kan bli borte på et rundt ansikt og få ansiktet ditt til å se bredere ut.

Solbriller for hjerteformede ansikter

hvilken form på solbriller for ansiktet mitt

Å velge solbriller for hjerteformede ansikter handler om å balansere den bredere øvre halvdelen og den smalere nedre halvdelen av ansiktet. Hold deg unna stiler som smalner av nederst på linsen. Solbriller med en sterk øyenbrynslinje eller øyenbrynstopper kan også fremheve den bredere pannen din for mye.

Bortsett fra det er det få begrensninger, siden mange former for solbriller vil smigre deg. Runde solbriller fungerer bra med et hjerteformet ansikt, og det samme gjør flygersolbriller som gir litt bredde til midten av ansiktet.

Solbriller for trekantede ansikter

hvilken form på solbriller for ansiktet mitt

Med et trekantet ansikt ønsker du å legge til bredde til øyeområdet for å balansere en sterk kjevelinje. Prøv skisserte solbriller som trekker øyet opp og ut eller en cateye-stil. Rektangulære solbriller fungerer også utmerket, men unngå smale rammer som kan få kjeven din til å se bredere og mindre balansert ut.

Solbriller for ovale ansikter

solbriller og ansiktsform

Ovale ansikter kan oppnå nesten hvilket som helst utseende da denne ansiktsformen er naturlig balansert. Et nyttig tips er å sørge for at du ikke velger en stil som er smalere enn det bredeste punktet i ansiktet ditt, noe som kan gjøre ansiktet ditt større. Bruk vår virtuelle prøvefunksjon på hver produktside for å sjekke hvilken bredde som passer til ansiktet ditt.

Solbriller for diamantformede ansikter

hvilken form på solbriller for ansiktet mitt

For diamantansikter, bruk solbriller for å utvide den smale pannen og haken. Bredere stiler som rektangulære solbriller eller opphøyde stiler som cat-eye solbriller vil fremheve kinnbeina og harmonisere funksjonene dine. Runde solbriller kan også være sjarmerende på diamantansikter, de myke linjene står i kontrast til de vakre vinklene i ansiktet ditt.

Hopp over smale rammer som kan få kinnene til å se bredere ut.

Hva annet du bør vurdere når du velger en form på solbriller

Nå har du en god ide om hvilke solbriller som fungerer best med ansiktsformen din, men vent, det er mer. Disse retningslinjene for ansiktsformede solbriller er ikke den eneste vurderingen når du kjøper briller.

Hudtone

Du har kanskje nullstilt hvilke solbriller som passer best for ansiktsformen din, men hvilken farge bør du velge? Du vil at fargen du velger skal utfylle hudtonen din, enten den er varm eller kjølig.

  • For varme hudtoner (med gule eller gylne undertoner) vil farger med gul base passe deg best. Se etter nyanser av gull, skilpadde, brunt og rødt.
  • For kjølige hudtoner (med rosa eller blå undertoner), vil farger som sølv, blå, bronse, svart og rosa gull skille seg ut.

ansiktsstørrelse

Det er viktig å velge riktig størrelse for ansiktet ditt, slik at solbrillene dine ser bra ut og ikke begrenser synsfeltet. Mange amerikanske optiske solbriller tilbys i forskjellige størrelser for å passe til et bredt utvalg av ansikter.

Vi anbefaler å bruke vår virtuelle prøvefunksjon for å finne størrelsen som passer best for deg. Enten du har et lite ansikt eller et bredt ansikt, vil du at solbrillene dine skal være litt bredere enn ansiktet ditt for ikke å forvrenge synet eller blikket.

Din livsstil og personlighet

Din livsstil og personlighet er alltid viktigere enn noen trend. Amerikanske optiske solbriller er bygget for å vare, så velg en stil som passer din livsstil – du vil kunne bruke dem i årevis.

Vurder hvordan du vil bruke brillene dine. Vil du bruke dem hele dagen eller sjeldnere? For lengre bruk bør du vurdere lettere justerbare innfatninger, som våre metallstiler med lette AOLite-linser.

Hva slags aktiviteter vil du gjøre med solbrillene dine? Hvis du er interessert i vann- og snøsport, vil du ha polariserte linser for å minimere gjenskinn, mens en pilot kan trenge ikke-polariserte linser.

Konklusjon

Vi håper du trygt kan velge en amerikansk optisk stil som du vet vil smigre deg nå som du har identifisert ansiktsform, hudtone, ansiktsstørrelse og livsstilshensyn.

Når det er sagt, hjelper vi deg alltid med å velge en eller flere stiler. Ta kontakt med oss ​​hvis du ser etter anbefalinger eller har spørsmål!

Follow us on Instagram